To, że orzechy są zdrowe wiadomo od dawna. O dobrej sile kokosa również już wiemy, nie bez powodu bowiem mąka kokosowa, mleko i woda z tego orzecha oraz olej kokosowy cieszą się taką popularnością. Od niedawna ludzie przekonują się, że podobnie pozytywnie na organizm działa białko konopne. Produkty i pochodne tych trzech naturalnych suplementów powinny na stałe zagościć w naszej kuchni i sklepowym koszyku. Z przeprowadzonych badań wynika, że masło orzechowe pomaga w traceniu tkanki tłuszczowej. Optymalną dawką są 2 łyżeczki dzienne stosowane przynajmniej dwa razy w tygodniu, niekoniecznie oczywiście z dodatkiem białego chleba i słodkiego dżemu. Olej kokosowy z kolei jest dobrym dodatkiem do koktajli, ale i do smażenia, nie tylko potraw „na słodko”. Codzienne spożywanie oleju kokosowego powoduje wzrost dziennego zużycia energii oraz zwiększa spalanie kalorii. Konopie z kolei to sposób na suplementację białka, zwłaszcza po wykluczeniu z diety nabiału. Wyróżniają się niskim poziomem tłuszczu oraz niską zawartością węglowodanów.